Veel gestelde vragen aan VGE

Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen.

 

Ultraviolet (UV) is een elektromagnetische straling net buiten het deel van het lichtspectrum dat met het menselijk oog waarneembaar is.

UV-C behandeling werkt op twee manieren:

  1. UV-C-lampen zenden kortegolf-ultraviolette straling uit (253,7 nm) die bacteriën, virussen en andere primitieve organismen neutraliseert en de voortplanting daarvan stopt. Dit werkt zelfs als deze organismen immuun zijn geworden voor andere desinfecteermethoden.
  2. UV-C zorgt voor een foto-oxidatieproces dat chloraminen vernietigt zonder toevoeging van andere chemicaliën. Chloraminen zijn verantwoordelijk voor de onaangename geur van het zwembadwater en irritatie van neus en keel.

UV-C

  • De bescherming van zwemmers tegen ziekten veroorzaakt door micro-organismen (die ongevoelig zijn voor chloor).
  • Het voorkomen van irritatie aan ogen, neus, huid en luchtwegen veroorzaakt door chlooraminen.
  • Door toevoegen van energie in de vorm van UV-C straling worden in het water vrije radicalen gevormd. Deze radicalen zorgen voor oxidatie van chlooraminen.
  • Geen onplezierige ‘zwembadgeur’.
  • UV-C voegt niets toe aan het zwemwater en vormt daardoor ook geen nevenproducten.
  • UV-C werkt onafhankelijk van pH-waarde.
  • UV-C heeft geen invloed op de pH-waarde.
  • De mogelijkheid om de concentratie van desinfectiemiddel in het zwembad te verlagen.

Milieuvriendelijk
UV-straling is milieuvriendelijk, steriliseert zonder het gebruik van chemicaliën; giftige chemicaliën vereisen gespecialiseerde opslag en behandeling; Zonder gebruik van chemicaliën is er geen sprake van overdosering.

Kosten efficiënt
Deze technologie heeft lage initiële investeringskosten en biedt lagere bedrijfskosten.

Efficiënt en Effectief
UV-straling biedt onmiddellijk een behandelingsproces en er is geen vereiste voor het houden van tanks of lange retentie / belichtingstijden.

Functioneren
UV-straling functioneert zeer goed met andere lucht en water processen, omdat de veranderingen in smaak, geur, pH, geleidbaarheid of chemische eigenschappen van de lucht / water waarin het wordt gebruikt niet veranderd.

Ja onze apparaten zijn stuk voor stuk voorzien van CE keur. De bijbehorende verklaringen zijn op te vragen via uw contactpersoon.

De volledige productie van onze eigen merk producten (X-clear en Blue lagoon) vindt plaats op onze bedrijfslocatie in Son, Nederland. Derhalve dragen onze producten het label “made in the Netherlands”.

XclearBlue Lagoon zwembadwater uv-c apparatuur

Een ballast dient twee doelen.
1: Voldoende spanning leveren om het edelgas in de lamp te laten breken
2: Het beperken van de stroom die door de lamp gaat

Voor sommige lampen moet de ballast ook warmte leveren voor de elektroden in de lamp als voorverwarming.

Klanten van VGE kunnen een reclamatie telefonisch of per e-mail aanmelden bij hun contactpersoon. De contactpersoon zal proberen de reclamatie telefonisch met u op te lossen. Mocht het onverhoopt toch nodig zijn om een product verder te onderzoeken dan ontvangt u van u contactpersoon een reclamatienummer wat u kunt vermelden op het reclamatieformulier ter begeleiding van het te retourneren artikel. Retourzendingen zonder dit RMA nummer worden niet in behandeling genomen.

VGE international BV werkt met Low pressure UV-C lampen. De meest effectieve manier om UV-C energie te produceren is door het gebruik van een lage-druk Kwikboog die de kwik atomen opwekt op een hoog energieniveau. Na terug te vallen tot een laag energieverbruik, zullen de atomen met een karakteristieke spectraallijn met een golflengte van 254 nm stralen. Door toeval komt deze golflengte dicht bij 265nm, de golflengte die het meest dodelijk is voor micro-organismen.

Kiemdodende UV-C systemen werken door het bestralen van stromend water met behulp van UV-C licht. De lampen worden geplaatst in een behandelkamer, die het water binnen enkele seconden desinfecteert. Een dosis van 30 mJ/cm2 is meer dan voldoende om de meeste micro-organismen in het water te vernietigen.

Ja, chloor of een ander desinfectiemiddel is ook met gebruik van UV-C nog steeds nodig. Weliswaar in mindere concentratie maar is nog steeds nodig. UV-C desinfecteert weliswaar maar is geen desinfectant (het voegt niets aan het water toe.)

Zwembadwater wordt maar één keer per gemiddeld 4 uur behandeld. Wanneer het water uit het UV apparaat komt, is het gedesinfecteerd maar wordt verder niet behandeld. Het water wordt in het zwembad weer opnieuw geïnfecteerd waardoor de bescherming verdwijnt. Om dit te voorkomen is een continue aanwezigheid van een desinfectiemiddel (zoals chloor) nodig in het zwembad.

germicidal_peak

Soorten:          

Standaard low pressure Lampen

Toepassingen met een relatief lagere flowrate en de mogelijkheid een langere contacttijd te realiseren.

 

Low pressure HO Lampen

Toepassingen waarbij een hogere flowrate en korte contacttijd noodzakelijk is met behoud van effectiviteit.

 

Low pressure Amalgaam Lampen

Toepassingen waarbij een bredere omgevingstemperatuur een rol spelt of waarbij een hogere intensiteit gewenst is.

Algemeen gezien zou een UV-C lamp best een maal per jaar vervangen worden.

De effectieve levensduur van een UV-C lamp is gemiddeld 9.000 uur. (Bij een amalgaamlamp 13.000 uur). Hoewel de lamp na deze periode nog gewoon blijft branden loopt de desinfecterende waarde van lamp na deze brandtijd snel terug.

De effectieve levensduur van een UV-C lamp is gemiddeld 9.000 uur. (Bij een amalgaamlamp 13.000 uur). Hoewel de lamp na deze periode nog gewoon blijft branden loopt de desinfecterende waarde van lamp na deze effectieve levensduur snel terug.

Ja, UV-C lampen werkzaam op 254nm kunnen effectief ozon afbreken.

Staat uw vraag hier niet bij?

Natuurlijk helpen wij u graag deze te beantwoorden.