UV-C luchtdesinfectie, omdat schone lucht een basisbehoefte is

De lucht die we inademen is één van onze belangrijkste basisbehoeften. Helaas is onze lucht niet overal even schoon. Besmettelijke bacteriën, virussen en schimmels verspreiden zich gemakkelijk door de lucht en kunnen ons ziek maken. Daarnaast kan lucht pollen en stofdeeltjes bevatten die allergische reacties zoals hooikoorts kunnen opwekken. Nationaal en internationaal zijn er regels en wetgevingen ingevoerd om de kwaliteit van lucht te verbeteren. Door deze maatregelen is er een industrie ontstaan, die zich toespitst op de reiniging van lucht in gesloten ruimtes. Veel mensen brengen immers het grootste gedeelte van de dag door in gesloten ruimte, die over het algemeen weinig worden geventileerd en stoffig zijn.Aetaire

VGE heeft een luchtreinigingssysteem op de markt gebracht onder de naam Aetaire. Met de Aetaire kunnen ziektes, allergieën en de verspreiding van de stoffen die dit veroorzaken worden voorkomen. De luchtreiniger combineert een filter, ionisator en een ultraviolette reiniger in één professioneel systeem. De lucht die het apparaat verlaat is daardoor voor 90% gefilterd, geïoniseerd en gedesinfecteerd door UV-C straling. Het apparaat zuivert met gemak de bacteriën, virussen, schimmels, pollen en stofdeeltjes uit de lucht die wordt ingeademd. De lucht in de leefomgeving wordt zo continu beschermd.

Aetaire luchtdesinfectie wordt onder andere toegepast in de gezondheidszorg, laboratoria en de voedselverwerkende industrie, waar een steriele omgeving een vereiste is. Maar in kantooromgevingen, wachtkamers en kantines bewijst de Aetaire ook zijn toegevoegde waarde.

Meer informatie?

Advies nodig over de toepassing van UV-C bij het desinfecteren van lucht?

Introductievideo Aetaire UV-C luchtdesinfectie