Gezond en helder vijverwater

Door onze passie voor veilig, gezond en helder vijverwater te combineren met hoogstaande kennis van techniek, produceren we al jaren toonaangevende UV-C en filterapparatuur voor de (koi)vijvermarkt. Dit onder de merknaam Xclear. De vijver UV-C apparaten en filters van Xclear zorgen zonder het gebruik van chemicaliën voor een gezonde en heldere vijver.

UV-C; het verschil is helder

UV-C apparatuur is uitermate geschikt voor de (koi)vijvermarkt. UV-C straling heeft namelijk als eigenschap dat het de DNA structuur aantast van eencellige micro-organismen zoals virussen, bacteriën en algen. Deze micro-organismen overleven dit niet, waardoor ze uit de vijver verdwijnen. Het resultaat is een kristalheldere vijver, zonder de toevoeging van chemicaliën. UV-C straling is veilig voor vissen en beschermt bovendien tegen ziektekiemen.

UV-C & Filters

VGE biedt een totaalpakket aan voor de vijverbranche, geschikt voor professionele (koi)vijvers en hobbyvijvers. Naast vijver UV-C apparatuur heeft Xclear een uitgebreid assortiment aan filters en aanverwante vijverproducten. Gezamenlijk zorgen deze artikelen voor veilig, gezond en helder vijverwater.
Xclear vijver UV-C apparaten en filters

Meer informatie?

Wij adviseren u graag over UV-C en filterapparatuur voor vijvers. 

Topproducten uit onze Xclear lijn:

Biostep bovenafCompleet filter met Philips 11 watt UV PL unit, 3 soorten Matala matten voor progressieve filtering van grof naar fijn en filtersubstraat. Zorgt voor zowel mechanische als biologische filtratie. Voorzien van bodemafvoer met schuifkraan 40 mm. Ingang 25/32/40mm slangtule, uitlaat 40mm. Max. koivijver 4m³.

Contact opnemen

3 kamerfilter 220 330 liter 2De Xclear 3-kamer filter is een pompgevoed biologisch- en mechanisch filter dat voor helder en gezond water kan zorgen. Het water gaat door 3 filterkamers die voorzien zijn van honingraat filtermedium en filterschuim. UV-versie: het water komt binnen via een slangtule 25/32/40mm en stroomt via een buis langs de interne 40 watt dompel UV-C lamp die ervoor zorgt dat zweefalgen en bacteriën worden afgebroken. Versies zonder UV hebben een 32mm tule inlaat. Uitgang: 63mm doorvoer. Afvoer: 50mm schuifkraan. Inclusief deksel.

Contact opnemen

SONY DSCDe Xclear Connect Clear is een modulair filtersysteem dat u zelf kunt samenstellen. De filter units kunnen door middel van een eenvoudig koppelstuk met elkaar verbonden worden (niet bijgeleverd). Hierdoor is voor iedere vijver een passend filtersysteem te maken. Er worden 2 tankdoorvoeren Ø90mm per module bijgeleverd die verlijmd kunnen worden met 90mm buis. De speciale koppelstukken hebben 2 schroefverbindingen zodat de filters zonder lijmen met elkaar verbonden kunnen worden. De Connect Clear 150 liter en de Connect Clear Vortex worden zonder filtermateriaal geleverd. De Connect Clear 80 liter wordt compleet met filterrooster en filterborstels geleverd. Alle Connect Clear modules hebben een 90mm in- en uitlaat en een vuilafvoer met 50 mm schuifkraan. Let op: maximale vijverinhoud in de tabel is per module, u kunt dus zelf een filter samenstellen voor elke gewenste vijverinhoud. Kijk hieronder voor Connect Clear filtermedia.

Contact opnemen

Flowmatic SandfilterDe XClear Flow-Matic is een automatisch backwash systeem dat past op alle beadfilters met een zij-aansluiting. Het vervangt de traditionele zesweg-klep en zorgt voor veel minder drukverlies dankzij het unieke flow design. De Flow-Matic gebruikt 4 automatische 3-wegkranen en een touch-screen controller. De controller start en stopt de circulatie pomp en blower automatisch en zet de automatische kranen in de juiste posities voor Backwash, Rinse en Filter. De gebruiker kan bepalen hoe vaak de Flow-Matic een spoelprocedure uitvoert. Naast de automatische backwash functie kan de gebruiker op ieder gewenst moment manueel een extra spoelprocedure laten uitvoeren via het touch screen paneel. De tijdsduur van de Backwash en Rinse kan door de gebruiker worden bepaald. De controller kan tevens worden voorzien van een speciale kabel om Blue Eco pompenaan te sturen. De gebruiker kan hiermee het toerental van de Blue Eco bepalen voor
filteren en spoelen! Hierdoor kan dan volledig automatisch het meeste rendement uit de pomp worden gehaald door op laag toerental te filteren en op hoger toerental te spoelen. Ø63mm aansluitingen.

✔ Vervangt de traditionele zesweg-klep
✔ Past op alle beadfilters met zij-aansluiting
✔ Vermindert het drukverlies aanzienlijk
✔ Tijdsduur van Backwash en Rinse zijn instelbaar
✔ Eenvoudig te installeren en te onderhouden
✔ Controller met touch-screen LCD
✔ Aan/uit functie voor circulatie pomp
✔ Speciale Blue Eco besturingsfunctie

Contact opnemen

Xclear Master Blaster UV-C

De Master Blaster is ontworpen om zwaar vervuild water te behandelen. Het is geschikt diverse soorten waterbehandeling en kan zelfs worden gebruikt voor de productie van ultra puur water, halfgeleider-, farmaceutische- en cosmetische industrie. De reactor is gemaakt van HDPE met 2 flens aansluitingen. De unit gebruikt 3 of 6 high performance 325 watt low pressure amalgaam UV-C lampen, elektronische ballasten, een alarm indicatie lamp en een UV-C sensor voor 254 nm. Alle elektronische componenten zitten in een aparte besturingskast. In de Master Blaster wordt UV-C straling van 253.7 nm gegenereerd door de speciale Amalgaam UV-C lampen, waardoor micro-organismen onschadelijk worden gemaakt. De Master Blaster zorgt schoon, fris en helder water op een efficiënte en milieuvriendelijke manier. De Master Blaster UV-C is geschikt voor zoet en zout water, zelfs zeewater.

MB3X325_NB6X325 Master BlasterVoordelen:

✔ Professionele kwaliteit en hoogwaardige desinfectie prestaties
✔ Low pressure amalgaam lampen zorgen voor de gewenste prestaties ongeacht de water temperatuur
✔ Speciale elektronische ballasten garanderen maximale UV-C efficiency en besturing
✔ Aanpassingen op maat zijn mogelijk
✔ Extreem hoge kwaliteit lampen en behuizing voor een schappelijke prijs
✔ Inclusief UV-C sensor
✔ Leverbaar met 3 of 6 325 Watt Amalgaam UV-C lampen
✔ Behuizing is gemaakt van HDPE in combinatie met RVS 316L
✔ Eenvoudig te installeren en te onderhouden

 

Contact opnemen