UV-C toepassingen op verschillende gebieden

UV-C technologie wordt gebruikt om water en lucht op een milieuvriendelijke en veilige manier te desinfecteren. Het is dan ook toepasbaar op verschillende gebieden, zowel in de recreatieve als industriële markt. VGE B.V. ontwikkelt en fabriceert UV-C apparatuur en filters, die inzetbaar zijn in deze sectoren. Hieronder een overzicht van de diverse toepassingen op het gebied van waterdesinfectie en filtratie.

Zwembadwater desinfectie


UV-C technologie is een milieuvriendelijke en veilige manier voor de desinfectie van zwembadwater. Het beschermt zwemliefhebbers tegen ziekteverwekkers zoals schimmels, virussen en bacteriën. Hierdoor kan de inzet van chloor en andere chemicaliën tot een minimum worden beperkt. Bovendien zorgt UV-C voor de afbreking van chlooraminen. Dit neemt de onplezierige geur van chloor weg en helpt fysieke klachten, zoals rode ogen en irritatie van huid- en luchtwegen, te voorkomen.

Lees meer

Vijverwater UV-C desinfectie en filters

Door onze passie voor veilig, gezond en helder vijverwater te combineren met hoogstaande kennis van techniek, produceren we al jaren toonaangevende UV-C en filterapparatuur voor de (koi)vijvermarkt. Dit onder de merknaam Xclear. De UV-C apparaten en filters van Xclear zorgen zonder het gebruik van chemicaliën voor een gezonde en heldere vijver.

Lees meer

Industriële waterdesinfectie

VGE Pro industrial UV-C water purification

UV-C straling is uitermate geschikt om schadelijke bacteriën, schimmels en andere gevaarlijke micro-organismen in water te doden. UV-C apparaten en lampen worden dan ook veel gebruikt in de industriële sector. Zo zien we ze terug in de drinkwater- en afvalwaterzuivering, maar ook in de voedingsmiddelenindustrie.

Lees meer